15 Kasım 2013 Cuma

Bilmecenin cevabi...Cok amacli Dügme







Eveeeeetttt... Gecen hafta icinde sorduydum... Ben bu sise halkalari ile ne yapmis olabilirim diye... ( posta burada )..
 Yüzlerce kisi fikir yürüttü... :p abatiyorsam ne oliiiiim.. ;) kara sacli, kara gözlü, kisa boylu, sisko oliiiiimm :) hehehe zate öyleyim :)

Dogru cevaba yaklasanlar oldu... Ama cevap ya da cevaplari tam olarak listeleyen olmadi...


Ben bu halkalar ile cok amacli dügmeler yaptim.Ya da yaptigim seye o ismi layik gördüm diyeyim... ;) . Eski kumaslarin parcalarini kiyip atamamistim... Birde bu yil pencerelere gerdigim sineklikleri, pencereye göre kesip kücültmek durumunda kalmistim..Ondan da tüle benzer bir kumas artmisti.. 
Oturdum kapaklari önce bir kat kumas, sonra bir kat tül kapladim.. Üzerine modern tarz birseyler yaptim renkli ipliklerle..kanavice mi desem ne desem, carpi isi desem ona da benzemiyor. Yani kargacik burgacik birsey... Özgür takildim..kaliplara sokmaya calismadim kendimi... :) Tam bana uydu... ;) siz yapacak olursaniz,  konuyu ciddiye alip,  biraz daha güzel birsey yapabilirsiniz... Boncuklar kullanabilirsiniz...

Sonra iki tane kaplanmis halkayi birbirine diktim.. Arasini yumusacik olsun diye de ,  kalmis gitmis kumas doldurdum...

Bu dügmelerle ne yapilir derseniz? 
1-kitap ayraci yapabilirsiniz arkasina lastik dikerek.



2- yilbasi agacina süs diye asabilirsiniz. (simdi yilbasi agaci nerden bulayim görseli pöfpöflemek icin..  disaridaki yesilligin üstüne yerlestiriverdim.. Olsa valla dükkan sizin... ama yok iste bu vakitte yilbasi agaci hali hazirda :) )




3-dügme olarak cantalariniza dikebilirsiniz. (benim ki bi örnek babinda.. önce canta dikmem gerek :)



4 - kolye ucu, yüzük, küpe yapabilirsiniz (soguktan ve kuru havadan catlamis ellerimi gördünüz. Ama caktirmayin...fotograf cekiminden önce el bakimi yapip,oceeee neyim sürmeyi düsünemedim :) bebekli hatun deyip anlayis gösterin. )
5-anahtarlik yapabilirsiniz..


 6-kiziniza toka yapabilirsiniz altina kisa bir lastik takarak.. ya da tac yapabilirsiniz..mesela metal taca bunu dikebilirsiniz ?... kizim anaokulunda.... yoksa onun sacinda gösterirdim... benim sacim bebek dogali kisa... onun icin görsel koyamiyorum.. :)


7-hediye paketlerini süsleyebilirsiniz. (siz anladiniz benim nasil birsey düsündügümü.. accik ucundan hayal gücünüzü calistirin yaw.. hepsine fotograf cekcem diye canim cikcak --- :)

 8-bir sürü yapip bir ipe dizip duvar, kapi süsü yapabilirsiniz..


9- Biraz Hanim hanimcik birsey yaparsaniz ciddi ciddi dügme olarak kullanabilirsniz kiyafetlerinizde

Adina layik olmus degil mi? Cok amacli bir dügme iste.. :) 

Sevgili Dilek Hanim, tek fikir yürüten oldugu icin  ve seceneklerden birini tahmin ettigi icin kutluyorum.. Onu "bildi " kabul ediyorum... :)



6 yorum:

Selen dedi ki...

Yok ama artık bunu tahmin eden çıkabilseydi senden önce ben alnından öperdim vallahi, nerden aklına geliyor bunlar bilmem... Düşünüyorum da Özgür'ün aldığı gömleklerin o ataç gibi iğnelerini atmadan önce onlarla ne yapabilirim diye sana sormalıydım, pişmanım...

Cebimdeki renkler dedi ki...

Hayatta aklıma gelmezdi :) Hem aklını seveyim hem de gayretini. Çok şeker olmuşlar.

Dilek Gökalp dedi ki...

teşekkürler, gerçekten ilginç ve çok farklı olmuş, geliştirilirse harika olur.

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

:))ben bu yazını başonı bilmediğimden sadece bitmiş olmuş hallerine yorum yapicim.harbiden nasıl aklına geldi ve hiç üşenmedin mi? ama harika bir iş çıkarmışsın.adıda cuk oturmu bencede.harikasın arzucum.

Nar cicegi dedi ki...

@selen.. Evet..birseyleri cöpe atmadan beni ara artik..ben cöpcü basi.. Cöp gelistirme müdürü,... Öyle birsey iste... ;) o ataclarla acilan makarnalarin paketlerini kapali tutabilir miydin? Seklini tam bilemedigimden birsey diyemiycem...kimisi uygun oluyor...

@rengim... Sagol canim..ucuk kacik iste..:)

@dilek hanim.. Evet gelistirilmesi gerek..ben fikri verdim..;) gelistirmeyi becerikli hanimlara birakiyorum..yapan olursa haber versin.. ;)

Nar cicegi dedi ki...

@alanay..valla üsenmedim..;) kaciklik zor zanaat.. ;))))