13 Kasım 2013 Çarşamba

Börülcenin Tatil ugrasi.recycling kahve kapsülleri

Börülce hanim, yaz tatilinde ne yapsin ne etsin diye düsünürken aklima nespesso kahve kapsüllerinden birseyler yapmak geldi... Kapsüller alüminyum malzemeden... Internette bu kapsüllerden takilar yapanlar bile oldugunu gördüm arastirirken... Ama biz cok basit birsey yaptik..



Börülce önce cekicle kapsülleri yassi bir hale getirdi...tak taaaak taaaaaak.... :) Sonra hangi ciceklerin yapilmasi gerektigini tasarladi... Baya bir ugrasti hangi renk kapsüller biraraya gelecek diye... Tabi o ugrasirken, anasi evde baska isler halletti sakin sakin...

Sonra silikon tabancasi ile yapraklari birbirine yapistirdik ve ince bir sicim ile birbirine ekledik... Bu sekilde bir duvar süsü yaptik... Ama o zamandan bu zamana,  gelen giden cocugun cekistirmesi sonucu koptu ve geridönüsüm cöpünü boyladi bile sanat eserimiz... Eee derseniz , " assaydin yüksek yere... " Yok olmaaaazz..  Börülce hanim kendi görebilecegi yere,  kendi asinca,  tabi baska cocuklarin da erisim mesafesinde kaldi sanat eserimiz...:) 

Yazin güzel gecirilen vakit yanimiza kar kaldi.. Tabi birde cekilen bu fotograf..







4 yorum:

Cebimdeki renkler dedi ki...

Börülce seni örnek aIıyor elbet. Eli de yatkın anlaşılan ve tabi ki seni geçecek bu işlerde. Çok beğendim.

Nar cicegi dedi ki...

Valla boynuz kulagi gececek ülkercigim.. ;) cok seviniyorum buna..:)

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

ne güzelde olmuşmuş oysa...afferin kuzuma.bakalım daha ne güzellikler yapacak küçük hanım.

Nar cicegi dedi ki...

Ya evet alanay teyzesi..kizim bebeklikten kalma tobul parmaklariyla bunlari bir yanyana dizdi görecektin..asil o ellerin fotografini cekmeliydim.. ;) neredeyse 6 olacak..ama eller hala eski yumus eller.. ;) cok güzel seyler yapiyor..simdide kartondan yelkenli yapiyor kendine.. Dünya turuna cikacak mavi denizlerde..