5 Kasım 2012 Pazartesi

Ayvanin iyisini yemek, cekirdegini atmamak lazim..

Bizim bahcede bir ayva agaci var.. Bu yil cok verdi..cok tutumlu ve herseyin hem etinden hem sütünden, hem postundan yararlanan biri olarak ayvanin da cöpüne kadar kullandim tabiiiiiii...

Ayvanin büyük bir bölümünü recel yaptik. (sagolsun kayinvalidem hem bana hem görümceme yapti...sonucta emekli evde..;))). Bir kismini ayva tatlisi yapip buzluga attim ben.. Arada bir cikarip krema ile yiyiyoruz..

Cekirdekleri ile de cilt maskesi yaptim.. 10 cekirdegin üzerine birazcik kaynatilip ilitilmis su koydum bir minik fincanin icinde.. Su miktari yarim türk kahvesi fincandan fazla olmamali...sonra 2 gün agzi acik beklettim.. Jöle kivamina geldi. Dün ilk defa yüzümde denedim. Insanin yüzünde kuruyor...Geriliyor.. 20 dakika sonra ilik su ile yikadim.. Tabi ilk uygulamada Kleopatraya dönüsmedim;))) ama yazilanlara göre yüzdeki lekelere iyi geliyormus..kirisikliklara da care imis..görecegiz...

Bir baska yerde okuduguma göre de, emziren annelerin meme ucu catlaklarina iyi geliyormus.. Dogal oldugu icin yikamak da gerekli degilmis emzirmeden önce.. Yazilanlar böyle özet olarak.

Ayvanin cekirdegini biriktiriseniz ve kuru bir yerde saklarsaniz, arada bir böyle bir maske yapabilirsiniz.. Sonucta jöle az miktarda yapilip cabuk tüketilmesi gereken bir sivi..

Aklinizda olsun.. Siz siz olun, meyvenizin, sebzenizin cöpünü atmadan önce, ne ise yarayabileceklerini internette bir arastirin derim...



1 yorum:

Alanay yıldırım dedi ki...

heyy harika tarifler.hemen defterime kopyaladım.maskeyi bilmiyordum doğrusu.teşekkürler canım.
bu arada nasıl gidiyor her şey?börülcem nasıl sen nasılsın?umarım daha iyisindir.kocaman öpüyorum seni ve börülceyi.sevgiler..