5 Ekim 2013 Cumartesi

Fransa - Strasbourg/Strassburg Mayis 2012


Bu geziyi mayis 2012 de ani bir kararla yaptik..
Strassburgta bir yiyecek icecek fuari oldugunu ögrenince 11Mayis Cuma aksami yola ciktik..Strassburg bizim eve yaklasik 125km uzaklikta..cuma aksam trafiginde,  1.5saat gibi bir sürede hedefimize ulastik.. Heyt be.. Kim tutar bizi konu yemek icmek olunca...

Ilk önce fuari gezdik..
Cesit cesit Fransiz peynirleri vardi.. Börülce bile denedi peynirlerden.. Vermediklerinde,  bir de gücüne gitti ki sormayin;))) Neyse ki Fuardaki görevliler durumun hemen farkina varip Börülce'ye biraz daha büyük peynir parcalari verdiler mutlu olsun diye;)))











Cukulata ve nugat standlarinda bayagi bir oyalandik..;))bir de yukarida fotogralarini ekledigim kurabiye standinda..

O gece bir hotelde kalip, ertesi sabah önce güzel bir cafede kahvalti ettik.. Cukulatali krosantin tadi nefisti..bir de insanlar bu pastane cafe karisimi yerden kahvaltilik baguet ekmeklerini almak icin sirada bekliyorlardi.. Kahvalti boyunca onlari izledim oturdugum yerden..


Sonra bir bot turu yaptik..
Bir gün önceki gün deli gibi sicak olan hava, cumartesi günü yagmurluk ve serindi.. Botun cami islak oldugundan cektigim fotograflar biraz garip cikmis..
Bir de kulakliklarla dinlenebilen rehberlik hizmeti vardi..Tarihi binalarin yanindan gecilirken, o binanin gecmisi ile ilgili bilgilerle donatildik;)))Avrupa birligi parlementosunun yanindan da gectik botla..tamamen cam kapli bir bina..

Cocuklara uygun bir kanal bile vardi rehberlik hizmetleri arasinda. Bizim Börülce pek bir memnun oldu..masal gibi anlatiyorlar gecmisi cocuklara..hem de bir cocugun sesinden..;)) medeniyet bu galiba. Minicik cocuklari bile düsünmek böyle minicik bir konu da...gecmisini sevdirmek..

Ögrendiklerim buralara sigmayacak..
Mesela köprülerden birinden, kafes icinde insanlari atarlarmis cezalandirmak icin..
Özellikle kocasina ihanet eden kadinlar böyle cezalandirilirmis.. Ne ceza ama:(

Ayni akarsuyun baska bir kolunda kadinlar, kenarda camasir yikarlarmis..

Zengin kadinlarin hizmetcileri akarsuyun yukarisinda, fakirler asagisinda yikarlarmis..
Zengin kadinlarin hizmetkarlari camasiri akarsuya kaptirirsa, fakir kadinlar akarsuyun asagisinda o camasiri yakalar, geri getirir yüklüce bahsis alirlarmis..;)








Bot turundan sonra rayli sistemle dolandik oradan oraya.. Bir sehri tanimanin en iyi yolu otobüsle ya da bu rayli sistemlerle oradan oraya dolanmak gercekten.. Hosuna giden bir yer varsa in , bakin dolas, sonra yine bin.. Günlük aile bileti aldigimiz icin oradan oraya dolandik bir iki saat..


Sonra bir Cafe de kahve icip gei dönüs yoluna koyulduk.. Yolda tabi biraz ganimet topladik..
Venüs midyeleri ile midyeli spagetti yaptik eve gelince.. Bir de ertesi günü icin Karides..
Fuarda topladigim ganimetleri de tabi eve gelince hemen denedik;)))

Zeytin ezmelerini de fuarda aldim.. Iki minik kavanoz..Bugün bitti.. Kavanozlari da degerlendirecegim tabi..











Simdi fotograflarla basbasa birakiyorum ..iyi seyirler...














2 yorum:

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

temizlik yaparken aralarda gelip okuyup yorum yazmaya çalışıyorum ama bu yazını baktım hemen okuyamayacağım bir mola verip kahve yaptım kendime:)) peynirlere dibim düştü resmen:) eşim görmesin peynir canavarı.fotoğrfalar çok güzel bakınca bende gitsem dedim yani.hiç yurt dışına çıkmadım o yüzden imrenerek okuyorum ama şu var soğuk memleketlere gitmek istemiyorum soğuğu sevmiyorum:))

Nar cicegi dedi ki...

Güzel yürekli alanayim..sen kolay cikarsin aslinda yurtdisina.. Ögretmenlikten gelen yesil pasaport hakkin var.. En azindan ekiden vardi simdi degismeiyse...Bize de bu gittigimiz yer 125 km uzakta..hani baska sehre gider gibi oldu..kayinvalidem 80 km uzakta mesela..almanya icinde...bu aralar cocuklarla biz de biryere cikamiyoruz..eskilere bakip hatirladikca mutlu oluyoruz..bu da blog yazmanin faydalari..;)