9 Mayıs 2013 Perşembe

Cok güzel bir yazi..regl gecis töreni..

Bu yaziyi bugün okudum.. Belki de emziren bir anne olmanin hassasligi ile agladim bir de yaziyi okuyunca..simdi kizim 5 yasinda..oglum 12 haftalik.. Cok mutlu bir sekilde anneler gününe yaklasiyorum..allah iki yavruma saglik sihhat versin, mutlu olsunlar..tek dilegim bu..neyse..okudugum yazinin linki burada..iyi okumalar..sevgiler...

4 yorum:

zzred dedi ki...

Benzer duyguları paylaşmamıza sevindim.Zaten benim dileğim de birilerine ilham olmasıydı.Yalnız lohusa lohusa sizi bu kadar duygulandırdığıma sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :-) Sağlıkla ve huzurla büyütün yavrularınızı.

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

kızkardeşim uzun süre reddetmişti bu olayı.haksızlıklara gelemeen ve toplumdaki kadın -erkek arasındaki eşitsizlikten son derece rahatsız olan biriydi.kızım 7.sınıfta regl olunca "dolma hemen bir parti yapmalısın ona" dedi.zaten bende istiyor ve düşünüyordum benzer bişeyi.küçük bir parti tertip ettik.arkadaşlarını çağırdık ve teyzesi şükür buradaydı.eğlenceli duygu dolu ve asla unutamayacağı bir gün oldu.yazıyı bir çırpıda okudum ve yazılanlara katılıyorum.hele tokat olayını daha öncede duymuştum sinir oluyorum.Rabbim hepimizin çocuklarını korusun ve analı babalı büyümelerini nasip etsin.sevgiler canım..

Nar cicegi dedi ki...

Sevgili zzred..bugün yazininpekcok ksimtaraindan büyükmelestirimaldiginimgördüm üzüldüm.. Cok,yazik..halbukiminsanlar ilham alip kendilerine göre yapabilir bunu..100 kisiyi cagirin dememissiniz ki..en yakinlari en canlari almissiniz yaniniza.. ..dogal anneyime atilan mesajlari da gördüm... Üzmeyin kendinizi..benim aima ise hic üzülmeyin..beni en cok etkileyen arkadaslarinin teyzelerinin kollaininaraindanannesininkuagina gelmesiydi..cok duygulandirdi beni..yani üzmedi...

Alanaycim..sen zate bambaska bir insansin.. Seni bu ortam üzerinden tanidigima cok memnunum,..

Cebimdeki renkler dedi ki...

Kaydettim yazıyı tekrar tekrar okudum ve aklimdaydi zaten kızım için (biliyorum çok erken ama insan düşünüyor biliyorsun) ama konsepti hiç düşünmemiştim. Sağol paylaştığın için.
Sevgiler