5 Mayıs 2013 Pazar

Bezsiz bebek seyir defteri-3

Bezsiz bebek seyir defteri tüm yazilar burada



En son nisan ayinin basi gibi yazmistim konu ile ilgili.Pasa simdi 12 haftalik.

devam ediyoruz bezsiz bebek tuvalet iletisimimize.. 

Arada babamizin babalik izni bitti 9 Nisan' da...iki cocukla yalniz basina kalinca bu yeni duruma alisma dönemi gecirdim tabi..;) sonucta babamiz Börülce Sultan ile ilgileniyor, anaokuluna götürüp getiriyor, alisverisi yapiyordu..ev isine de yardim ediyordu...ben de arada alisverise gidiyordum... Ama iki cocuk babalari ile kaliyordu..destek oluyorduk birbirimize.. Simdi cocuklar da ,  alisverisler de,  anaokulu da , icisleri de bana kaldi;)... Eskisi gibi  ayrintili inceleyemiyorum tosun pasanin mimiklerini.. Özellikle büyük kizim anaokulundan gelince tüm ilgimi istiyor.. Üst bas degisecek, el yüz yikanacak, yemek...anaokulunda olanlari anlatacak...oyun oynanacak.....bu arada tosun pasa arada yari yolda kaliyor ögleden sonralaru...kiza yemek hazirlarken ya da arabada anaokuluna gider gelirken sinyal verebiliyor.. Atesteki yemegi ya da arabayi birakamayacagima göre cis beze gidiyor.. Kakalari genelde yakaliyoruz..ama onunda beze gittigi oldu..yavru sinyal verir ama uygunsuz zamanda.. Yetisemedigim bir anda.. Böyle olunca yakaladigimiz kaka cise sevinmekle yetiniyoruz..;)))

Geceleri durum biraz degisti..tuvaletini yapsin diye poposunu actigimda uykusu aciliyor..1,5 saat uyumuyor..arada kakasini yapacak sinyali verecek  olursa mecburen aciyorum tabiki 1,5 saati göze alarak.. Ama sinyal vermeden uyur kalirsa acmiyorum altini  cis yapsin diye...gecede iki emzirmeden 1,5 saat  eder 3saat uyaniklik..dayanamiyorum bu kadar uyanik kalmaya...;(( ama gündüzleri özellikle ablanin evde olmadigi ögleden önce ve ablanin sakinlesip kendi oynadigi ögleden sonralari iletisim iyi gidiyor.. Bir de aksamlari baba geldikten sonra...Iyi gitmeyen saatlerin tek sorumlusu da benim aslinda ...iki cocuga ayni anda yetisememek..ya da yolda olmak..ben o sinyal vermeden teklif etsem, anlamsiz anlamsiz suratima bakiyor ne istiyorsun benden der gibi..yapmadan kalkiyoruz..

Arada yükselme dönemleri gibi gerileme dönemleri de yasadik osmanli tarihindeki gibi;))))   Hep emdikten sonra yapan cocuk arada gözümün icine baka baka sinyalsiz kornasiz herseyi birakti altina atak yaparken...

Sonralari düzeldi yine..ama bu seferde hep emerken sinyal vermeye basladi.. Dün emmeyi iki defa bölüp kaka yapti mesela..bir kere yazmistim..üstten giris olmadan alttan cikis olmaz diye..tosun pasa alttan cikis olmadan, üstten giris olamayacagini da ögretti bana..;)))) emmiyor adam o kaka cikmadan.. ;))))

Heee bir de kakasi cisi daha bitmeden altini baglamaya kalkarsam asabilesiyor;)))bezini itiyor..baglatmak istemiyor... Tekrar tutuyorum tuvalete..yapiyor kakasini cisini neyi varsa...

Yani düse kalka, pes etmeden devam ediyoruz.. yakaladigimizi yakalayip mutlu oluyoruz ciste.. Kakayi genelde yakaliyoruz..elimden bu kadar geliyor..kumas bez daha almadik..alacagiz bir ara.. Herkeslerin yazdigi yorumlari okuyoruz bezler ile ilgili bezsiz bebek sayfasinda..bakalim bir ara bir model begenip alacagiz...;) 

4 yorum:

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

cidden seni takdir ediyorum.sanırım hiç uğraşamazdım bu kadar ve kolay yolu seçerdim.tosun paşa çok şanslı vesselam.ama çok yorulduğunu okudum üzülüyorumda bir yandan.kendini çok ihmal etmemeye bak.şimdide çıkmasada sonrasında geri dönüşü olabiliyor bu yorgunlukların.
sana kolaylıklar diliyorum narçiçeğim.kocaman öpüyorum ma aile sizi:)

figen abla dedi ki...

o çok şanslı bir bebek..çünkü annesi sensin..

Mor Bisikletçi dedi ki...

Aynı durumlar, aynı çelişkiler bizde de oluyor. Özellikle abla geldikten sonra bolca ıslanıyor bez. Kaka konusunda bizim iletişim de iyi gidiyor neyse ki. Ben de senin gibi yakalayabildiğime seviniyorum :) Bu arada katılıyorum çok şanslı bebişlerin, tu tu tu diyeyim de nazar değmesin size :))

Nar cicegi dedi ki...

Sagol alanaycigim, figen abla, mor bisikletci...merak etmeyin..yorulmuyorum,.bazi seyleri insan yorulmadan zevkle yapiyor.. Bazi seyleri ( mesela ev isi) ikinci planda.. Zaten joldum bittim sevmemisimdir..;)) sürekli ev isine harcanmis bir hayat, bosa gitmis hayattir degil mi? Insallah yavrularda kendilerini sansli hissediyordur.. Nitekim en cok yavrular annelerini elestirir..;)))
Sevgiler