9 Nisan 2013 Salı

Bezsiz bebek seyir defteri-2

Önceki yazilar...

Bezsiz bebek seyir defteri- baslangic

Bezsiz bebek seyir defteri-1

 2.Nisan
Simdi bebegim 7 haftalik.. Emerken kaka yapmiyor.. Emmesi bitince yapiyor.. Bana kolaylik oldu.. Emmesi bitince altini zaten degistirmeye götürüyorum.. Bu sirada legenine tutuyorum.. Genelde yapiyor kakasini.. Ya da gaz cikarip rahatliyor.. Diger zamanlar biz hep bezliyiz.. Cisinin sinyalini alamiyorum daha.. Bu nedenle sadece emmekten sonra bezini acacagim zaman tutuyorum.. Bu da simdilik bana da, bebegime de yetiyor.. Herkes kendi karar verebilir bebegi kisa zamanli bezsiz bebek olarak mi devam edecek, yoksa tamamen mi bezsiz bebek konsepti uygulayacak,,, ben sinyal alamadigim icin cis ile ilgili bu kisa zamanli, sadece tuvalete tutma olayini yapiyorum.. Karninin agridiginin sinyalini cok iyi verdigi icin belki de.. Cisi zorlamak istemiyorum.. Ne zaman ki bebegim hazir olacak, ben de o zaman yapacagim.. Bir de bebegi süt emmekte problem yasayan annelere birsey söylemek istiyorum.. Öncelikle bebegin süt icme problemleri ortadan kalkmali ki bu ise girisilsin.. Cünkü üstten giris olmadan alttan cikis olmaz..;)))  zorlamaya gerek yok belki de bu durumda.. Ne zaman ki dogru düzgün iciyorlar ve doyuyorlar, belki ikinci bir projeye o zaman girisilebilir.. Bunu ilk cocugumdan olan deneyimime dayanarak söylüyorum.. Önce bebegin doymasi ön planda olmali.. Günlük süt icimi düzene girmis bir bebek ile bu BB olayina girismek daha mantikli benim aklimca. tabi baska arkadaslar farkli düsünebilir...


3.Nisan

bugün güle oynaya yatarken pat diye yapti benimki.. Ne sinyal, ne korna;))).Ama dün sinyal vermisti arada yine.. Kesin atakta.. Ondan oluyor bence;)))



6.Nisan

"Bugün bizim pasa 8 haftalik.. Düzeltilmis olarak 6 haftalik.. Bugün babaannesinde iki kere sinyal cerince tuvalete götürdüm.. Her iki defada da tuvalete yapti kakasini..bir de sunu farkettim. Bizim pasa artik sabahlari emmeden önce yapmak istiyor.. Resmen beni tuvalete tut diye kivraniyor.. Sonra emiyor.. Sonra yine tuvalet.. Iki günden beri düzenli olarak sabah 5 te emiyor...uyuyakaliyor..sonra 8 de karin agrisi ile uyaniyor.. Yapiyor tuvalete sonra emiyor.. Cis sinyalini hala alamiyorum...bu sinyal hala kapsama alanimin disinda... ;) hahhhhhaaa :)))) 
altini degiistirmeye götürduklerimde uzunca acik tutuyorum.. Bu benim nacizane bezsiz zamanim oluyor bu durumda...;))) günde 7 bez degistirmenin 5 defasinda 15-20 dakikadan yaklasik bir bucuk saat günde yani...rastlantiylada olsa birseyler görmeyi ummaktayim hala umudumu kaybetmeden...;) ne göreceksem? 



Henüz sinyalsiz tuvalete oturtmayi denemedim. Sinyal vermeden otutmak, sanki  onu zorlamak gibi geliyor.. Hani ben istedigim icin yapiyormus gibi..

ama disariya cikmadan mesela teklif edebilirim.. Oturmazsa oturmaz..

Bu evrensel saatlere göre tuvalete götürme olayini önce aklima yatirip, icime sindirmem gerek.. Yoksa sadece sinyalle calismaya devam..


gecen hafta icinde cok uyudu. Icme düzeni bile bozulmustu..bu arada sinyalsiz falan altina birakmisti.. Yine sinyallere devam...;)"





09.nisan
Bebegim sabah 07:00 uyandiginda legene tuttum .. Yapmadi.. Bezinde cook az cis vardi.herhalde uyandiginda ben gelene kadar birakmis.. Icti uydu..

Saat 10:40 da yine icti.. Icerken kivraninca altini actim.. Kuruydu.. Tuttum legene cisini yapti.. Demek ki haftalardan beri bekledigim cis sinyali bu idi..;)))) Yani kaka sinyali gibi ama daha az kivranarak..ayni dalga boyu kisa bu sinyalin;)))  Sonra icmege devam etti.. Bezini biraz rahatca baglagim. Giydirmedim tamamen.. Sonra icmesi bitince yine kivrandi.. Hemen legene tuttum.. Kakasini hemen yapiverdi.. Ayni bezi yine taktik..








5 yorum:

Mor Bisikletçi dedi ki...

Çiş sinyali hayırlı olsun! Dalga boyu tanımlamana bittim :)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Şimdi hepsini okudum bir çırpıda. Kolay iş değil gerçekten zaten yorgunsun bu süreç de zahmetIi ama özendim de açıkçası. Eskiden kaka sinyalini pek rahat alıyordum bizimkinden ama BB olayını bilmediğim için bekliyordum yapıyordu hemen değiştiriyordum. BB ye heves edip gözlemlemeye başladığından beri sıfır sinyal. Geç kaldık belki de... Eskisi gibi düzenli de yapmıyor artık. Uykusundan uyandığında yapmış olabiliyor mesela. Bilemedim.
Senin çok iyi gidiyor Narçiçeğim hadi kolay gele... Koklarım paşayı ;)

Selen dedi ki...

Ya şu emerken kaka yapma olayı bizde de var son iki haftadır. Hep emdikten sonra tutuyordum gayet güzel yapıyordu kakasını şimdi sanki bana inat gözümün içine baka baka, ağzında meme, ıkınıp sıkınıp dolduruyor altını. Bir kaç kere emzirmeyi bölüp tuvalete tutmayı denedim. Çok sinirlendi kendini geri atıp ağlamaya başladı. Öyle de acıklı ağlıyor ki kıyamadım... Emzirmeye başlamadan önce zaten öyle hararetle meme aranıyor ki o vaziyette tuvalete tutsam hepten kopacak. Umarım bizim kız da yakın zamanda emdikten sonra kaka yapmaya geri döner böyle çok ters oldu. Bir dönemdir veya atak falandır inşallah. :(

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

narçiçeğim merhaba.nasılsın? bebiş nasıl ya börülce? umarım hepiniz iyisinizdir.
bezsiz seyir iyi gidiyor gibi:)imrendim yaaa her ikisinide bir yaşa kadar bezledim ben birde hep alerjiktiler ne sıkıntı yaşamıştım.helal olsun sana cidden.umarım her ikiside bezsiz günlere bağlanır.çok öpüyorum hepinizi.kucak dolusu sevgiler..

Nar cicegi dedi ki...

Tesekkür ederim arkadaslar..uzun arayla yaziyorum cevaplari..bir ara devam edecegim konu ile ilgili yazilara..selencim..bizimki de degisti arada..nazara geldi cocuk..;)

Alanaycim bizimkiz bezsiz com sükür 3 yasi gibi halledebildik..kasi gelisecekmdiye bekledik.. Sonra 2yasinda inat dönemine girdi..3 yaina uzadi olay..ugrastigim tek oglan..;)

Rengimcim..sana da basarilar dilerim BB konusunda..

Sevgili mor bisikletci..ben sana ne diyeim..sayende cesaret bulup basladik..sagolasin...gösterdin yapilabilecegini..sevgiler hepinize..