30 Eylül 2012 Pazar

Hizima limit geldi..


Bu aralar vitesi ikiye takmis ve saatte  20 km hizla araba kullanir gibi hissediyorum kendimi..
Hersey yavas cekim.. Oturmam, kalkmam, yatmaya calismam..

Bundan 10 gün kadar önce persembe sabahi uyandigimda önce midem bulandi cikardim.. Sonra biraz belimin agridigini farkettim.. Halim takatim yok.. Is yerini aradim gelemeyecegimi haber verdim..kizi anaokuluna hazirladim.. Ama baktim asagi cekmecelere erisememeye basladim.. Agrim yavas yavas artmaya basladi.. Kizi zor zahmet anaokuluna biraktim arabayla.. Neyseki 5dakika yol..


Sonra eve geldim.. Oturdugum yerden kalkamadigi, yatinca da oturma pozisyonuna geri dönemedigimi farkettim.. Esimi aradim.. O da o gün evden 4saat uzakta bir sehirde is icin.. Ambulansi aramami istedi.. Malum.. Hamilelik ve bu tür agrilar pek hayra alamet degil..

Ambulans geldi,  beni aldi,  en yakin hastaneye götürdü.. 6 denemede serum icin igneyi taktilar.. Kolay bulunmuyorda incecik damarlarimda serum verilebilecek kalin bir damar.. Bebek kontrol edildi ultrasonda.. Neyse ki durumu iyiydi.. Ama benim durumum iyi degildi.. Belimdeki agri nedeniyle oturmam mümkünati  yoktu..

Hastanede 3gün kaldim.. Belimdeki agri, serumlar ile biraz azaltilmis olsa da gecmedi.. Rahim omurilige dogru büyüdügü ve bebek sinirlerden birinin üzerine baski yaptigi icin bu agrilar olusuyormus..hamileligin son iki ayinda agrilamin artabilecegini söylediler..
Ilk hamililigimde olmamisti bu agrilar.. Su an en uzun oturabilme kapasitem 13-15 dakika... Sonrasinda yatmam gerekiyor.. Bu durumda elim kolum iyice baglandi.. Is yerinde de bir sürü is, baskalarinin  üstüne yigilip kaldi.. Ben de istemezdim böyle olsun.. ;(

Simdi iki hafta raporluyum.. Bir haftasi gecti bile.. Yarindan itibaren Fizik tedaviye baslanacak.. Ne derece olumlu sonuc verir bilemiyorum.. 

Bu arada asiri mide bulantilarina karsi yüksek dozlu  B vitamini verdi doktor.. Faydasini görmeye basladim.. 

Bütün bu olaylar arasinda bebegimizin ismine de karar verildi.. Nitekim hastanedeyken sürekli ultrasona girip ciktigimizdan cinsiyeti de belli oldu.. Ya da doktor bizi kandiriyor;)) cok sakaci bir adamdi.." Emin misiniz ? "dedigimizde "%50 atiyorum aslinda, arada tutuyor " gibi laflar etti.. Belki de beni güldürmek icin.. Ki güldüm de.;)))

Hastaneden eve geldigimizde aklimda bir isim vardi.. Hemen internette baktim.. Hem almanca, hem türkce güzel anlami olan bir isim oldugunu gördüm.. Anlamlari farkli farkli .. Ama her iki dilde de güzel... 

Bu arada hastaneye yattigim gün, bizim börülce hanimi emekleme grubumuzdan bir anne, anaokulundan aldi.. Onun kizi da ayni anaokulunda.. Hem de tesadüf ayni firmada calisiyoruz.. Bu hanim Cin 'li bir bilgisayar mühendisi.. Esi alman.. Kizimi o gün anaokulundan alip karnini doyurdu, bakti allah razi olsun.. Esim is yolculugundan aksam gelince, teslim etti babasina. 

Bu arada anaokulundan baska anneler evimi arayip, benim börülceyi anaokuluna getirip götürebileceklerini  söylediler.. Kendi aralarinda hemen anlasmislar..gecen hafta bir anne aldi, önümüzdeki hafta baska bir anne..yani cok mahcup oldum.. Bazen soguk yanlari var bu alman milletinin . Ama zor durumda oldugunda hepsi birlik olup, yardim etmeye calisiyor..

Bir de emekleme grubundan baska bir anne,  bir gün sabah kapimi caldi.. Elinde taze ekmek.. Gel dedi.. Kahvalti etmene yardim edeyim.. Biraz yedim.. Yazik kadin mutfagimi toplamadan gitmeyecegini , yardima geldigini söyledi.. Her ne kadar dediysem de, esim isten gelince topluyor, yapma.. Gelip ziyaret etmen yeter.. Dinlemedi.. Benimle muhabbet ederekten, mutfagi topladi, bulasik makinasini yerlestirdi..calistirdi..Benim icin market alisverisi yapabilecegini de söyleyip gitti..

Yani insanlik ölmemis.. Her millette var iyi insanlar.. Dinin dilin ayri olmus.. Hic farketmiyor.. allah herkesi iyiler ile karsilastirsin..

Baska bir anne de audio kitaplar getirdi..bunalinca dinleyeyim diye..yarim oturamadigim icin kitap falan da okuyamiyorum.. Bu yaziyi da kac ara ile yazdim bilmiyorum.. Yani CD dinleme kitaplarini 180 derece yatarken dinleyebiliyorum.. Biri bitti bile.. Ikinci ye basladim..Arada dinlerken uyuyakaliyorum..;)))

Asagiya linklerini ekledim.. 

Yani olan biten bu, son zamanlar..


Auf der anderen Seite ist das Gras viel grüner[Audiobook] [Audio CD]




In Wahrheit wird viel mehr gelogen: Erben bringen Glück [Audiobook] [Audio CD]



http://www.amazon.de/Wahrheit-wird-viel-mehr-gelogen/dp/3785741855/ref=sr_1_10?s=books&ie=UTF8&qid=1349026047&sr=1-10





Von meinem iPad gesendet

5 yorum:

Evren dedi ki...

Çok geçmiş olsun! Ne güzel de komşuların/arkadaşların vamış, çok şanslısın :)

Cebimdeki renkler dedi ki...

Narçiçeğim ben de senden haber bekliyorum nasıl oldun diye. Çok geçmiş olsun, çok dikkat et kendine. Az dişini sık demiştim sana ama biraz fazla sıkman gerekecek sanırım. Keşke yakın olsak ben de Lara ile gelir bakardım sana ...

Mutlu Eller dedi ki...

Az kaldı ama belli ki zor geçiyor.
Çok geçmiş olsun.
Benim için insan insandır, bu kadar net! İnsan yaşadıkça neler görüyor, neler öğreniyor...

Nar cicegi dedi ki...

Evrencim..sagol gecmis olsun dilegin icin.. Gececek insallah..

Rengimcim.. Evet canim..sabretmek gerek..kabullendim artik iki haftadir bu agrilari.. Herhalde sonuna kadar gecmeyecek.. Son 10 hafta biraz daha artabilecegini kendimi hazirliyorum.. Daha 21. Haftadayim..

Semicim ... . Sagol gecmis olsun dilegin icin..insan insandir,, haklisin.. ama inan bizlere karsi cok önyargili insanlar var burada.. Ben 10 yildir burada yasiyorum.. Biktim artik bazi kafasizlara karsi bizi tanitmaktan.. Savunmaktan,.. Kimileri acaba türkiye de basimi kapatiyor muyum? Burada mi farkli yasiyorum? sorularina kadar gidiyor..Ben türkiye de neysem , burada ayniyim dedigimde , türkiye de kadinlar üniversitelerde teknik konular okurlar mühendis falan olabilirler dedigim de , türkiye de son arstirmalara göre teknik üniversitelerde kariyer yapan bayan sayisinin almanyadakinden daha fazla oldugunu söyledigimde o inanmayan bakislari görmeni isterdim..
Is yerinde , özellikle eski dogu almanya bölgeindeki insanlar ile firma ici irtibatlarimda ön yargilar daha da tepeye vuruyor. Beni bilerek ve isteyerek mail trafiginden cikaran insanlar oluyor inan... Konudan sorumlu mühendis olmama ragmen..( bu arada diyim öyle keni konusuna hakim olmayan bir insan da degilim..hani adam beni es gecmek de hakli olsun...) adam seni kaile almiyor.. Bunlar belki istisnalar.... Ama yogurdu üfleyerek yemeye davet ediyor insani..Cok güclu olmayi, celallenmemeyi, hosgörmeyi gerektiriyor....ama cok iyi insanlarda var yukarida dedigim gibi.. Hic beklemedigin yerden böyle bir iyilik görünce sasiriyor ve seviniyorsun..bu konu neredeyse bir yayin konusu oldu..;))))

Dedigin gibi insan insandir.. Her memlekette iyisi de var, kötü niyetlisi de.. Ön yargilisi da, acik fikirli olani da..

Hepinize sevgiler

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

çiçeğim neler yaşamışsın ve ben daha yeni okudum.readeramı düşmüyor anlamadımki.zaten oradan değildi listemde tek tek bakarak takip ediyorum yoksa bu yazın gibi çok şey kaçırıyorum.bu kadar ağlama yeter sanırım:))
cidden çok geçmiş olsun mide bulantısından korkarken neler gelmiş başına.sıkıntılı durumlar ve acısını en çok sen çekiyorsun ama daha önce de yazdım sonunu düşünmeye çalış rengim de yazmış ya azıcık daha dişini sıkacaksın.ahh yakınlarda olsaydık keşkem:(rapor bitince ne yapacaksın peki? tekrar alabilecek misin?inşallah fizik tedavi süper sonuçlar verir.senin için dua edeceğim.
emekleme grubu komşun ve diğerlerini okurken şu anneler mafyası geldi aklıma:))dünyanın neresine gidersek gidelim kadın kadın ve insan olanda kendini gösteriyor işte.ama inan rahatladım okurken.Allah razı olsun hepsinden.bırakmasınlar seni hep böyle işte.