6 Mayıs 2012 Pazar

Türkiye gezimiz ve yaptigim kapi süsü

Herkese merhaba.. Uzun zamandir yoktum, görünmedim buralarda..
Nisan'in ikinci haftasi 3gün is gezisi sonrasinda Türkiye' de bir hafta aile ziyareti, hayirli bir is..

Aslinda Bursali degiliz.. Aslen Denizli 'nin bir ilcesinden ailemiz..bizler istanbul da dogduk büyüdük...sonra üniversite yillarinda aile Ízmir'e tasininca orada okunuldu üniversite...
Simdi düsünüyorum da hayatimin 19 yili istanbul'da , 5 yili îzmir'de , 3 yili Bursa'da ve son 10 yili Akmanya'da gecmis... Soru geliyor..ben bu durumda nereli oluyorum? ;))))

Kardesim Bursa'da yasiyor ve calisiyor...ben de ayni sekilde Bursa' da calismis ve yasamistim...

Oraya geldim.. Kardesim sözlendi.. Herkes icin hayirlisi olsun ne diyelim.. Gencler mutlu olsunlar..

Ucusumuz istanbul'a idi.. Oradan kardesim aldi.. Bursa' ya yola ciktik..gidiste ve dönüste 1. Köprüyü kullandik.. Bu sayade güzel fotograflarda cektim arabadan... Bursa' da ilk gün yagmurluktu.. Yine eski bir yazimdaki gibi akarsuya dönüsmüs yollarda yürüyerekten markete gittik börülce ile ;)))) mekan: Bursa Ataevler;)

Bir kere carsiya indik cok sükür annemle ...Bana artik dar gelen evlilik yüzügümü Kapali Carsi' da genislettim.. Sismanlasim .. 3 numara büyütüldü yüzük... Zor cikardim parmagimdan sabunla...Carsidaki avlulardan birinde oturup cay ictik..Cicek izgara' da ögle yemegi yendi.. Mis gibi izgara köfte ve enginarin tadini anlatamam.. Nefisti tek kelimeyle.. Ama bizim Börülce " ben balik yiyecegim " diye tutturdu.. Neyse.. Sonra ikna oldu biraz köfte yemeye..;)))

Cok güzel alacati sabunlari buldum.. Hani dogal , her tür ottan yapilan sabunlardan..6-7 tane aldim.. Birde güzel süslü keselere koydular..
Cikarip kullanmaya kiyamiyorum.. Ama bir yandan da kullanmak istiyorum..kokulari harika hani..
Iki arada bir derede..;) ama ben güzel seyleri kullanmaktan yana olan bir insanim..

En güzel tabaklarimi canaklarimi, bardaklarimi misafire diye saklamam hic..
Yoktur bizim evde misafire ayri, bize ayri takim catal kasik..
Bütcemin el verdigi en begendigim seyleri alir..onlari sürekli kendime de kullanirim..
Dayanamam misafire diye saklamaya.. Nitekim güzel seylerin keyfini cikarmaktan yanayim..
Su kisacik hayatta olmaz herseyin en iyisini baskalarina saklamak.. Almisim özene bezene ...niye kullanmayacakmisim ki?

Evimde misafir odasi ve oturma odasi ayri ayri degil..
Gündelik nerede oturuyorsam misafirde oraya oturur..
Niye tikilayim ki kücücük bir odaya..misafirden misafire koca bir salonu kullanmaya dayanamam..bosuna dursun mu o koca salon ?
Ne kadar oda varsa kullanilir tadi cikarilir efendim benim evimde..
Neyse..
Aldigim Alacati sabunlarini da saklamam ve kullanirim herhalde önümüzdeki haftalarda..;))))

Börülce Türkiye 'de iyice simardi.. Sürekli ilgi odagi olmak cocugu degistirdi.. Kontrolden cikti.. Ama simdi bir haftadir evde rehabilite edildi yine.. ;)

Börülce, baba ecnebi anne Türk olunca iki dilli büyümekte...
Anaokuluna basladigindan beri almanca agirlikli konusur olmustu..
Ama ögretmenlerinin bana önerdigi gibi ben Türkce konusmaya devam ettim hep..Baba da Almanca tabi...
Son zaman ben Türkce soruyordum ama o Almanca cevapliyordu..anliyordu yani söylediklerimi..kolayina gelen ve secip konustugu dil almanca idi..

Türkiye' ye geldigimizde ilk günler konusmadi pek.. Bakti gördü türkce konusuluyor sonra basladi yavas yavas konusmaya..
Eve geldigimizden beri de benimle türkce konusuyor..Cevaplarini Türkce veriyor..Ya da arada karistirarak veriyor..Ama ben onun cevabini tam türkce tekrarliyorum ve bunu onaylamasini "evet " ya da "hayir" demesini bekliyorum.. Cümleyi oldugu gibi dogru tekrarliyor bu durumda..

4yasindaki bir cocuk icin oldukca iyi bence..iyi yoldayiz..;) yillardir pes etmeden türkce konusmamin karsiligini gördüm cok sükür.. Geldigimizden beri caba da veriyor türkce karsilik vermeye..

Almanya'ya geri döndükten sonra bahce sezonunu iyice actik.. Teras temizlendi. Sandalyeler temizlendi..bahce ile ilgili konulari diger blogum " baharatci teyzenin havani' nda" okuyabilirsiniz ..

Istanbul fotograflarinin devamini da " gezdiklerimiz gördüklerimiz " bloguna ekledim...

Denizde kum, bende blog..;)))))

Bir de iki arada bir derede bir kapi celengi yaptim..gazete kagitlarindan zeminin üzerine , eski üzerine camasir suyu sicratilmis bir tisört sarildi.. Onun üzerine yesil bir tül.. (onun hikayesi uzun.departmanimda yapilan acayip workshoplardan birinden bana mirastir.. Bu sekil de sonsuzluga ugurladim yesil olan tülü.. Bir de kirmizi ve mavisi var bunun.. Onlari da bir kiliga sokmam gerek..)




En son olarak da üzerine keceden kelebek ve cicek diktim elimde.. onlari da 3yil önce almis, bir kullanmamistim.. Bu sekilde degerlendi.. Eski lavantadan olan kapi celengi de cöpü boyladi.. Artik kapinin önünde kurumusyapraklarini kaybediyordu.. Tabiki süslerini aldim üzerinden yeniden kullanmak icin..


Iste böyle..
Saglicakla kalin...


6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hımmm birsürü şeyler yapmışsınız. Tekrar hoşgeldiniz. Gençlere mutluluklar dilerim. Hayırlı olsun. Ellerine sağlık çok güzel bir geridönüşüm olmuş. Keyifle kullanın.

Selen dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun nişan, Allah mesut etsin inşallah :)
Buralara kadar gel de bi haber verme sen... Kızacam kızamıyorum da.. Neyse başka zamana artık. Bahçen içinse ayrıca yazıcam şimdilik hasedimden çatlamakla meşgulüm. :P

Cebimdeki renkler dedi ki...

Nar çiçeğim, iki gündür bloguna gelebilmek için fırsat kolluyorum, kızım doğduğundan beri buralar bana biraz uzak :) Uyanıkken yanından ayrılamıyorum, uyurken de malum işler derken iki arada bir derede yazr. Beını okuyabildim. Öncelikle hemşeri sayılırız diim de şaşır benim annemler hala Denizli' de :)
KArdeşin için de hayırlı uğurlu olsun Allah mutlu etsin, tamamına erdirsin :) Börülce' yi de seni de öperim .

Nar cicegi dedi ki...

Tesekkür ederim dilek hanimcim..arada kapi süsüde cikti bavul yayintisinin icerisinde...hani o anda elime gecti kece cicekler.. Karsi koyulamaz bir istekle bu kapi üsünü yapiverdim;)))))

Selencim..kizma canimcim.. Istanbulda uzun durmadim valla.. Sadece ucak icin geldim.. Kafam kalkmadi ama valla.. Hep uyuyasim geldi..

Tesekkür ederim iyi dileklerin icin..catlama canimcim.. Catlama..;))kiyamam.. Balkonunda neler neler yapabilirsin.. Benim eski evimde balkonumda bile domates yetisirdi.. Biber..maydanoz..
Pes etme...yap canim..balkonun ölcülerini yolla sana hemen bir bitki plani cakalim kagit üstünde.. Bir de balkon hangî yöne bakiyor..onu söyle.. Yemyesil bir cennet olur o balkon..inan bana..


Rengimcim..sen de sagol.. Senin elin degmez artik.. Bilirim.. Takma kafana.. Biz gücenmeyiz hemsehrim..;))) bu arada bahceyide kendimiz yapiyoruz.. Elimizle diktik her agaci her caliyi.. Rennkli taslari kendi elimizle dösedik...

Dolunay -Alanayarts dedi ki...

Nar çiçeğim ,canım.aslında öyle mahcubumki sana utanarak yazıyorum.Türkiyeye geleceğini biliyordum ama zaman kavramı yitti bende bi zahmet bloğuma da 2 gün önce baktım mailleri gördüm,oysa en azından sesini duyabilirdim.özür dilerim canım.
kardeşini tebrik ediyorum.daima mutlu olsunlar inşallah.
ne olursa olsun yine memleket kokusu almış toprağına basmışsın.
kapı süsün çok güzel olmuş.çok beğendim.ellerine sağlık canım.renkleri ve tasarımı çok şeker.
bu arad önce san sonrada börülceye kocaman bir aferin.dil konusunda ve azmin karşında tabiki:)
tekrar üzgün olduğumu söylemek istiyorum.kocaman öpüyorum..

Mutlu Eller dedi ki...

Merhaba, epeydir yazmıyorsun. Merak ettim. Blogları yaz dönemi çok sıkı takip edemiyorum. Kim tatilde, kim değil, döndü mü vs.bilemiyorum.
Ortak yönümüz çok. Ben de çocuklarla Hamburg`dan yeni geldim. Bizimkiler de iki dilli ama yaşadığımız yer malum Bursa:)Doğduklarından beri ben sadece Türkçe, baba Almanca konuşuyor.
Bu kez görüşemedik ama mutlaka isterim ileride. Belki Almanya`da, kim bilir:)
Kardeşine de mutluluklar diliyorum...