22 Mayıs 2012 Salı

Yaptiklarimiz ettiklerimiz..

Bu ara diger bloglarimda aktif durumdayim..
gezdiklerim gördüklerim ettiklerim burada..

Bahcemdeki gelismeler surada  (gerci Alanayin Ödülüne cevap verdim:) )

Bu aralar yollarda gezgini oynuyorum--el isine vakit yok..ancak bahceye yetisiyorum...

tek yapilan el isi ise Börülce hanimin tasarimi:)
buyrun efendim Kozalaklar minik bebek arabasindan sallanirlar..

ben her ne kadar tavana asalim, lambalara takalim dedimse de dinletemedim..
aldi hepsini bebek arabasina asti..

vidalari babasina taktirdi..
yani tamamen kendi tasarimi..kendi topladi getirdi..
uzaktan yakindan ilgim alakam yoktur yapiminda..

babasindan yardim aldi delik delinirken:)






benim kaile alinmayan nacizane fikrim böyle birseydi..
bagiris cagiris ile benden geri aldi kücük hatun:)))



Asagidaki yelpaze gibi acilan cicek de anaokulunda Börülce tarafindan yapilmistir:)






Bu da anneler günü hediyem Boncuk bilezik..anaokulunda kendi dizmis hatun kisi :)
Sevindim tabi:)))


saglicakla Kalin--bahceme beklerim :)





19 Mayıs 2012 Cumartesi

Serap Ablanin Hatirasina




Rahmetli Serap ablanin hatirasina--
2010 yilinda aniden kaybettik..onun hediyesi

18 Mayıs 2012 Cuma

Kitap Mimi gelmis

Sevgili Alanay hem mimlemiş beni, hem baska bir postasinda diger bloguma ödül yollamis..

Burada mim olayini acikliga kavusturalim...;)))) Konu kitaplar olunca gecte olsa memnuniyetle cevapliyorum..

 Kusura bakm Alanay ancak elim degiyor..

-ne sıklıkla kitap okursunuz? Ben hem kitap okuyorum hem kitap dinliyorum.. Arabamda sürekli bir sesli kitap CD si vardir..  Okumak icin isyerinde türkce kitap, evde almanca polisiye gerilim türünü tercih ediyorum.. Yani ayni anda 3 _4kitap paralel gider bende..bazen hepsi birden biter iki hafta kitapsiz kalirim..ama bu tür aralari da seviyorum.. Özlüyorum kitap okumayi.. Sonra yine parelel 4 kitap basliyorum sil bastan;))))

2-En sevdiğiniz yazarlar? Cok sevdigim yazar diye birsey yok.. Bazen bir yazarin bir kitabini bir cirpida okurken, ayni yazarin baska bir  kitabini 3hafta süründürebiliyorum..

3-En Beğendiğin kitaplar Aslinda gecen yil okudugum ve türkceye ejderha dövmeli kiz oarak cevrilen Stieg Larssonun kitabini cok begenerek okudum.. Sonra Milllennium bütün 3 Kitabini bir cirpida bitirdim..ama ilk kitap en iyisiydi galiba..;))) Ama bu en sevdigim kitap diyemem.. Her okudugum kitabin icinde begendigim noktalar oluyor.. Bîr ara Yasar Kemal'in ADA  4lüsünün ilk üc kitabini okumus ve cok begenmistim..

Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana (Bir Ada Hikayesi 1)
Karıncanın Su İçtiği / Bir Ada Hikayesi - 2
Tanyeri Horozları / Bir Ada Hikayesi - 3

Ama 3.kitap da asiri tekrarlar oldugunu görmüs ve hosuma gitmemeye  baslamisti.. (bu arada 4. .kitap cikmadi daha degil mi?) Ama bir bütün olarak ele alirsam ADA kitaplari,  okudugum dönemde benim okumaya ihtiyac duydugum bir kitapti.. Yani icinde oldugumuz dönemler de önemli,  kitaplarin bizi ne kadar etkiledigi tartisilacak olursa.. Elif Safak'i da begenirim mesela.. Bilmiyorum ya.. Emek olan hersey güzel.. Her okudugum kitaptan ögrendigim birseyler oluyor.. Ya da bildigim , ama bildigimin farkinda olmadigim seyleri kesfediyorum.. Biraz kendimi de anliyorum okudugum her kitapta ...Onun icin yazmak zor hangi kitap en iyisi.;)))) bence yok öyle  begendigim en iyi kitap diye birsey.. En sevdigim cicek, en sevdigim sarki olamayacagi gibi...;)

4-Yerli yabancı )hangi yazarların kitaplarını daha çok tercih edersin?
farketmez..

5-Bu güne kadar en beğendiğin kitap serisi?
cevap 3 oldukca acik bence:)

-6 Daha çok hangi tarz okumaktan hoşlanırsın? gerilim ve polisiye  kitaplarini cok severek okuyorum.. Özellikle isvecli norvecli yazarlarin kitaplarini...türkce kitaplarda tercihim  türkiye tarihinin anlamama yarayan kitaplar...Mesela 1960 dönemini 5 ayri otobiyografi ile anlamaya calistim.. Herbirinin bakis acisi o kadar farkliydi ki..

7-En son hangi kitabı okudun? Antonio im Wunderland  Yazari Jan Weiler (komedi diyebilirim;))) Leichenblässe.... Yazar Simon Beckett ( polisiye gerilim)

8-Şu an hangi kitabı okuyorsun? Gecen ay Almancasi müttermafia yani anneler mafyasi  olan kitabi okumustum.. Alanay da bahsetmis.. Yine o yazarin bir kitabini almayi düsünüyorum Tavsiye ederim ilk kitabi.. Ben cok begendim.. Diger okudugum kitap Seytan Yemini... Pek beni sarmadi acikcasi ilk basta.. Zorla okumaya devam ettim.. Belki kötü bir ceviri bilemeyecegim.. Sonlara dogru konu Sardi.. Ama baslarken 3kere falan yeniden yeniden basladim kitaba..

9-Kitap blogları hakkında ne düşünüyorsun ?yeterli mi? Kitap blogu takip etmiyorum.. Bildiginiz varsa bana yollayin link..;)

10 Kitap okumak sizin için ne ifade ediyor? Kitap okurken dinleniyorum egleniyorum.. Arabada iyi vakit geciriyorum ..trafigi takmiyorum.. Hatta kitabin bu bölümü de bitse de eve öyle ulassam dedigim kitaplar oluyor.. ;))))Ögle aralarim senleniyor.. Isle arama öglenleri mesafe koyuyorum kitaplar sayesinde.. Ee daha ne olsun?;)))) Alanaycigima  teşekkür ediyorum.ben de bu mimi sevgili Selen'e gönderiyorum yani gri notlar bloguna.. Ama belki ona coktan gelmis gitmisir bu mim.. Onun icin cevaplamasa da olur..;))))

6 Mayıs 2012 Pazar

Türkiye gezimiz ve yaptigim kapi süsü

Herkese merhaba.. Uzun zamandir yoktum, görünmedim buralarda..
Nisan'in ikinci haftasi 3gün is gezisi sonrasinda Türkiye' de bir hafta aile ziyareti, hayirli bir is..

Aslinda Bursali degiliz.. Aslen Denizli 'nin bir ilcesinden ailemiz..bizler istanbul da dogduk büyüdük...sonra üniversite yillarinda aile Ízmir'e tasininca orada okunuldu üniversite...
Simdi düsünüyorum da hayatimin 19 yili istanbul'da , 5 yili îzmir'de , 3 yili Bursa'da ve son 10 yili Akmanya'da gecmis... Soru geliyor..ben bu durumda nereli oluyorum? ;))))

Kardesim Bursa'da yasiyor ve calisiyor...ben de ayni sekilde Bursa' da calismis ve yasamistim...

Oraya geldim.. Kardesim sözlendi.. Herkes icin hayirlisi olsun ne diyelim.. Gencler mutlu olsunlar..

Ucusumuz istanbul'a idi.. Oradan kardesim aldi.. Bursa' ya yola ciktik..gidiste ve dönüste 1. Köprüyü kullandik.. Bu sayade güzel fotograflarda cektim arabadan... Bursa' da ilk gün yagmurluktu.. Yine eski bir yazimdaki gibi akarsuya dönüsmüs yollarda yürüyerekten markete gittik börülce ile ;)))) mekan: Bursa Ataevler;)

Bir kere carsiya indik cok sükür annemle ...Bana artik dar gelen evlilik yüzügümü Kapali Carsi' da genislettim.. Sismanlasim .. 3 numara büyütüldü yüzük... Zor cikardim parmagimdan sabunla...Carsidaki avlulardan birinde oturup cay ictik..Cicek izgara' da ögle yemegi yendi.. Mis gibi izgara köfte ve enginarin tadini anlatamam.. Nefisti tek kelimeyle.. Ama bizim Börülce " ben balik yiyecegim " diye tutturdu.. Neyse.. Sonra ikna oldu biraz köfte yemeye..;)))

Cok güzel alacati sabunlari buldum.. Hani dogal , her tür ottan yapilan sabunlardan..6-7 tane aldim.. Birde güzel süslü keselere koydular..
Cikarip kullanmaya kiyamiyorum.. Ama bir yandan da kullanmak istiyorum..kokulari harika hani..
Iki arada bir derede..;) ama ben güzel seyleri kullanmaktan yana olan bir insanim..

En güzel tabaklarimi canaklarimi, bardaklarimi misafire diye saklamam hic..
Yoktur bizim evde misafire ayri, bize ayri takim catal kasik..
Bütcemin el verdigi en begendigim seyleri alir..onlari sürekli kendime de kullanirim..
Dayanamam misafire diye saklamaya.. Nitekim güzel seylerin keyfini cikarmaktan yanayim..
Su kisacik hayatta olmaz herseyin en iyisini baskalarina saklamak.. Almisim özene bezene ...niye kullanmayacakmisim ki?

Evimde misafir odasi ve oturma odasi ayri ayri degil..
Gündelik nerede oturuyorsam misafirde oraya oturur..
Niye tikilayim ki kücücük bir odaya..misafirden misafire koca bir salonu kullanmaya dayanamam..bosuna dursun mu o koca salon ?
Ne kadar oda varsa kullanilir tadi cikarilir efendim benim evimde..
Neyse..
Aldigim Alacati sabunlarini da saklamam ve kullanirim herhalde önümüzdeki haftalarda..;))))

Börülce Türkiye 'de iyice simardi.. Sürekli ilgi odagi olmak cocugu degistirdi.. Kontrolden cikti.. Ama simdi bir haftadir evde rehabilite edildi yine.. ;)

Börülce, baba ecnebi anne Türk olunca iki dilli büyümekte...
Anaokuluna basladigindan beri almanca agirlikli konusur olmustu..
Ama ögretmenlerinin bana önerdigi gibi ben Türkce konusmaya devam ettim hep..Baba da Almanca tabi...
Son zaman ben Türkce soruyordum ama o Almanca cevapliyordu..anliyordu yani söylediklerimi..kolayina gelen ve secip konustugu dil almanca idi..

Türkiye' ye geldigimizde ilk günler konusmadi pek.. Bakti gördü türkce konusuluyor sonra basladi yavas yavas konusmaya..
Eve geldigimizden beri de benimle türkce konusuyor..Cevaplarini Türkce veriyor..Ya da arada karistirarak veriyor..Ama ben onun cevabini tam türkce tekrarliyorum ve bunu onaylamasini "evet " ya da "hayir" demesini bekliyorum.. Cümleyi oldugu gibi dogru tekrarliyor bu durumda..

4yasindaki bir cocuk icin oldukca iyi bence..iyi yoldayiz..;) yillardir pes etmeden türkce konusmamin karsiligini gördüm cok sükür.. Geldigimizden beri caba da veriyor türkce karsilik vermeye..

Almanya'ya geri döndükten sonra bahce sezonunu iyice actik.. Teras temizlendi. Sandalyeler temizlendi..bahce ile ilgili konulari diger blogum " baharatci teyzenin havani' nda" okuyabilirsiniz ..

Istanbul fotograflarinin devamini da " gezdiklerimiz gördüklerimiz " bloguna ekledim...

Denizde kum, bende blog..;)))))

Bir de iki arada bir derede bir kapi celengi yaptim..gazete kagitlarindan zeminin üzerine , eski üzerine camasir suyu sicratilmis bir tisört sarildi.. Onun üzerine yesil bir tül.. (onun hikayesi uzun.departmanimda yapilan acayip workshoplardan birinden bana mirastir.. Bu sekil de sonsuzluga ugurladim yesil olan tülü.. Bir de kirmizi ve mavisi var bunun.. Onlari da bir kiliga sokmam gerek..)




En son olarak da üzerine keceden kelebek ve cicek diktim elimde.. onlari da 3yil önce almis, bir kullanmamistim.. Bu sekilde degerlendi.. Eski lavantadan olan kapi celengi de cöpü boyladi.. Artik kapinin önünde kurumusyapraklarini kaybediyordu.. Tabiki süslerini aldim üzerinden yeniden kullanmak icin..


Iste böyle..
Saglicakla kalin...